Hoe bouw je een stormbestendig huis?

Orkanen en andere zware stormen richten grote schade aan huizen en andere gebouwen. Om je woning te beschermen tegen stormschade kunt je enkele eenvoudige stappen nemen om het meer stormbestendig te maken. Een stormbestendig huis is een huis dat is ontworpen en gebouwd om schade door harde wind, zware regenval en rondvliegend puin te weerstaan. Deze huizen zijn meestal gebouwd met materialen die bestand zijn tegen zware weersomstandigheden, zoals orkaanwinden. In deze blog lees je hoe je jouw woning stormbestendig maakt. 

Bliksembeveiliging

Eén van de meest effectieve manieren om je woning te beschermen tegen stormschade is het installeren van bliksembeveiliging. Bliksem beveiligingssystemen werken door de elektrische stroom van een blikseminslag te onderscheppen en af te voeren voordat deze je woning bereikt. Deze systemen kunnen worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde professional, en ze zijn meestal vereist door de bouwvoorschriften in orkaangevoelige gebieden.

Windbestendige ramen

Een andere manier om je woning te beschermen tegen zwaar weer is het installeren van windbestendige ramen. Deze ramen zijn gemaakt van slagvast glas of polycarbonaat, en ze helpen voorkomen dat je ramen breken tijdens een storm. Windbestendige ramen zijn verkrijgbaar bij veel fabrikanten, en ze kunnen achteraf worden ingebouwd in bestaande huizen.

Versterkte deuren

Een andere manier om je woning stormbestendiger te maken is het installeren van versterkte deuren. Deze deuren zijn meestal gemaakt van staal of glasvezel, en ze kunnen extra bescherming bieden tegen harde wind en rondvliegend puin. Versterkte deuren zijn verkrijgbaar bij vele bouwmarkten, en ze kunnen worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde aannemer.

De voordelen van een stormbestendig huis

Een stormbestendig huis biedt veel voordeel, waaronder:

  • Bescherming tegen harde wind, zware regen en rondvliegend puin.
  • Minder schade aan je huis tijdens een storm.
  • Lagere verzekeringstarieven.

Hoe onderhoud je een stormbestendig huis?

Zodra je jouw woning stormbestendiger hebt gemaakt, is het belangrijk om het goed te onderhouden, zodat het bescherming blijft bieden tegen zwaar weer. Controleer je deuren en ramen regelmatig om ervoor te zorgen dat ze nog intact zijn en goed functioneren. Houd verder je dakgoten en regenpijpen schoon om te voorkomen dat ze verstopt raken en waterschade veroorzaken. 

Conclusie

Zwaar weer kan aanzienlijke schade aan je woning veroorzaken, maar er zijn verschillende manieren om je eigendom te beschermen tegen de elementen. Door het installeren van een orkaan shutter systeem of windbestendige ramen, kun je helpen om je woning veilig te houden tijdens een storm. En door je deuren te versterken met staal of glasvezel kun je de veiligheid van je woning verder verbeteren.