Waarom de juiste bulkbelading belangrijk is

De term bulk belading wil eigenlijk zeggen dat het gaat om stortgoed. Wanneer we het over bulkbelading hebben bedoelen we hiermee een aantal stoffen die niet net zoals andere los verpakt kunnen worden.

Over het algemeen geldt voor transportgoederen dat deze goed verpakt kunnen worden voordat ze van A naar B gebracht kunnen worden. Dit is een ander verhaal wanneer het bulkgoederen betreft. Omdat deze niet verpakt worden, moeten ze los in een schip of in een vrachtauto geladen worden.

Verschillende soorten bulk

Wanneer we het over bulkgoederen hebben kunnen we een aantal verschillende categorieën onderscheiden. De eerste categorie betreft natte bulk. Hierbij kan het gaan om zonnebloemolie, motorolie en ruwe olie. Ook vallen in deze categorie stoffen zoals vloeibare chemicaliën en wijn.

Daarnaast zijn er nog een groot aantal stoffen die in de categorie droge bulk vallen. Hierbij kan je denken aan zout en suiker, steenkool, ijzererts, metalen en fosfaten. Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat deze stoffen met de groots mogelijke zorg geladen dienen te worden.

De term bulktransport betreft het vervoer van een grote hoeveelheid bulkstoffen. Wanneer er een grote lading zand, grint of grond vervoerd moet worden is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt geladen. Gebeurt dit niet, dan kan de lading gaan schuiven met alle nare gevolgen van dien.

Wordt de bulk vervoerd per vrachtauto, dan dient deze volledig afgesloten te kunnen worden. Zo wordt er gezorgd dat de geladen bulk de vrachtauto niet kan verlaten en dat deze geen overlast geeft voor andere weggebruikers.

Vrachtauto’s die geschikt zijn voor bulkvervoer zijn voorzien van een kiepfunctie. Hiermee kan de bulk snel een doeltreffend worden gelost. Heeft de auto dit niet, en er is op het voortuig geen laadkraan aanwezig, dan is er een kraan, voorlader of een shovel nodig zijn om de bulk op de juiste manier te kunnen laden en lossen.

Hulpmiddelen voor bulkbelading

Om het laden en lossen van diverse bulkgoederen zo optimaal te laten verlopen is het belangrijk dat het juiste materiaal voorhanden is. Het is belangrijk dat de voertuigen die de bulk vervoeren snel en doeltreffend gelost kunnen worden.

Om dit te kunnen realiseren is het nodig om tankwagens, schepen, containers, loodsen en wagons te optimaliseren zodat bulk veilig vervoerd kan worden en op een snelle manier geladen en gelost. Bij veenstratechnology.nl zijn voor iedere situatie artikelen te koop.

In het assortiment vind je onder andere mobiele beladers, beladingsbalgen, airslides, fluïdisatiesystemen en positioneerders. Ook zijn hier een groot aantal diverse onderdelen te koop en wanneer er iets met een systeem aan de hand is kan dit snel en vakkundig gerepareerd worden.

Wanneer je wilt beginnen met bulkbelading of je wilt je huidige proces optimaliseren is het bij Veenstratechnology ook mogelijk om een laadsysteem geheel op de gewenste maat te maken. Hierdoor zal het proces van laden, lossen en vervoeren van bulk worden geoptimaliseerd en verbeterd. Zo wordt op een eenvoudige manier veel tijd en geld bespaard.