Systeemvloer als snelle oplossing voor uw bedrijfsruimte

In je dagelijkse bedrijfsprocessen hou je rekening met onverwachte situaties. Maar niet alle situaties kun je intern oplossen. Zo kan het zijn dat je onverwachts een partij goederen binnenkrijgt. Of je moet een groot aantal pallets verplaatsen. Bijvoorbeeld omdat er lekkage is in de ene bedrijfshal en je kunt de goederen daar onmogelijk laten staan. Je bent daar niet altijd op berekend en de vloeroppervlakte van je tweede magazijnruimte heeft niet voldoende capaciteit. Dit is eenvoudig op te lossen door het plaatsen van een tijdelijke systeemvloer.

Wat is een systeemvloer?

Het systeem van de vloer ligt in het principe dat er een bepaalde opbouw van de vloer van toepassing is. Dit gebeurt aan de hand van kolommen van staal, vloerprofielen en vloerplaten. Het geheel vormt samen een stabiele en verhoogde vloer. Deze stabiliteit wordt gegarandeerd doordat er schuin geplaatste balken of palen in de constructie geplaatst worden. Deze constructie kan voor binnen zijn, maar ook voor buiten. Door de overkapping blijven de goederen beschermd tegen regen en wind.

Verschillende toepassingen van een systeemvloer

Een veel voorkomende toepassing van een systeemvloer is palletopslag. Dat heeft als voordeel dat je ruimte kunt besparen, of juist meer goederen kunt opslaan doordat je de hoogte in kunt met je goederen. Deze systeemvloer is dus geschikt voor pallets, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld de opslag van stukgoed. Een andere toepassing is dat je met een systeemvloer een tussenverdieping in de bedrijfshal kunt creƫren. Dat is niet alleen geschikt om extra magazijn ruimte te maken, waar je bijvoorbeeld kleinere stellingen kunt plaatsen. Je kunt op deze entresol ook een kantoorruimte inrichten zodat je altijd in de buurt van de werkvloer bent.

Eenvoudig te verplaatsen en te demonteren

Je bedrijf is dynamisch en je wilt ook flexibel zijn als het gaat om de inrichting van je magazijn. Een systeemvloer is daar ideaal voor. Want door de manier van monteren, met bouten en moeren, is de systeemvloer op ieder gewenst moment weer uit elkaar te halen en op een andere plaats in je bedrijf weer op te bouwen. Zo kun je tijdens piekperiodes je opslagcapaciteit optimaliseren en in de rustige periodes ruimte de lege schappen van de systeemvloer verwijderen. Dat werkt niet alleen prettig, het geeft ook overzicht in je magazijn.

Veiligheid staat bovenaan

De pallets met goederen kunnen allerlei soorten producten bevatten, met alle soorten gewichten. Het is dan ook belangrijk dat deze goederen veilig opgeslagen worden. De systeemvloer biedt hiervoor al zekerheid door de stabiele en degelijke constructie. Toch is het ook belangrijk dat je tevens gebruik maakt van gaaswanden en de juiste legborden. Daarnaast is het belangrijk om je personeel goede instructies te geven over de manier van werken tussen de soms hoge stellages van de systeemvloer. Het is aan te raden een keer per jaar een inspectie te laten uitvoeren om zeker te weten dat de systeemvloer aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Dat is niet alleen beter voor de veiligheid van je werknemers. Je kunt daarmee ook voorkomen dat er onverhoopt iets mis gaat met je bedrijfsvoorraad.