Passend laminaat kiezen

Lees over passend laminaat kiezen. Laminaat is al best oud naast dat hout of een houtlook op de vloer al oud is. Hierin heb jij het geluk dat je voorbeelden genoeg om te kiezen voor het best passende laminaat. Maar waar moet je op letten?

De visgraat is terug

Als je online voorbeelden gaat bekijken, dan zie je dat de visgraat weer terug is. Het is iets wat bij chique kastelen hoort die ooit iemand met heel veel geld heeft laten bouwen. Vandaag de dag kun je voor hetzelfde geld een visgraatvloer in huis hebben, en dat van laminaat is een goede keuze. Hoe te leggen is misschien voor later, nu gaat het over passend laminaat kiezen.

Verschillende kleurentinten

Een houten vloer, of een vloer met houtdessin, is tijdloos. De parketvloer is al heel oud, zeil of vinyl met een houtlook ook, en laminaat bestaat ook al decennialang. Nieuwer is het PVC laminaat, maar wederom heeft dat de klassieke houtlook. Het mooie van de nieuwe vinding is dat je een keuze hebt tussen een vloer met demping of een harde vloer, het zachtere PVC laminaat zou ook op de bovenverdieping in de slaapkamers kunnen. Naast die keuze kun je ook kiezen tussen de kleurentinten, en daar is veel mee te bewerkstelligen.

Kwestie van beslissen

Houtdessin kan altijd. Maar toch kan passend laminaat kiezen een lastige keuze lijken. Het ene is te omschrijven als geel van kleur, het ander meer als bruin, en je hebt ook nog dat geel grijzig. Met bruin, of zelfs een beetje roodbruin, is een warme knusse woning te realiseren, en is eigenlijk de kleur bij een landelijke inrichting. Je moet dan streven naar een vloer die het dichtste bij de kleur terracotta aanzit. Na de kleurentint is dan de keuze voor een harde of zachte vloer oftewel laminaat van PVC of MDF. Beiden hebben voor- en nadelen, en dat begint al met het leggen. Er is geen vloer zo schoon te leggen dan een vloer van PVC laminaat. Er zijn de nodige vragen over de duurzaamheid van PVC laminaat, misschien is het beter om het enkel in de slaapkamers te leggen omdat het daar niet zo zwaar belast wordt. Daarna komt de keuze hoe te leggen. De ‘planken’ in de lengterichting is de meest voorkomende, maar met een visgraat is optisch gezien veel te bereiken. Passend laminaat kiezen moet lukken, maar het is best een lange zoektocht.

Bron: superrenovatie