Wat zijn de voordelen van kunststof deuren?

Vroeger bestonden er allerlei misvattingen over kunststof deuren. Zo zouden deze brandgevaarlijk zijn of vuil aantrekken. De afgelopen jaren zijn kunststof deuren flink gestegen in populariteit. Dat is niet zo gek, want er zitten een aantal voordelen aan deze moderne deuren. Wij zetten deze voordelen vandaag voor je op een rijtje.  

Duurzaamheid en onderhoud 

Misschien denk je bij duurzaamheid niet meteen aan kunststof. Door de lange levensduur is een kunststof deur toch een duurzame keuze. Er is weinig onderhoud nodig en je hoeft niets over te schilderen na je aankoop. Daarnaast zijn de deuren ook volledig recyclebaar.  

Goede isolatie eigenschappen 

Deuren van kunststof isoleren erg goed. Door thermische isolatie houd je warmte binnen in huis. Dit zorgt ervoor dat je met kunststof deuren dus goed kunt besparen op je energierekening. Ook geluiden blijven met dit materiaal zoveel mogelijk buitenshuis door de akoestische isolatie.  

Een echte eyecatcher  

Kunststof is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals mat en glans. Ook zijn er verschillende stijlen en kleuren beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een deur met een antraciet houtlook. Er bestaat een oneindig aanbod aan verschillende modellen zoals voordeuren en draaikiepdeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken: voor iedere smaak een perfecte deur.  

Hoge mate van veiligheid  

Jaren geleden werd er gedacht dat kunststof deuren brandgevaarlijk zouden zijn. Dit is een vooroordeel wat niet waar blijkt te zijn. De deuren zijn erg brandveilig doordat kunststof moeilijk ontvlambaar en zelfdovend is. Ook is kunststof moeilijk te forceren en sluit het naadloos aan wat zorgt voor inbraakveiligheid.  

Aantrekkelijk geprijsd 

De prijzen van kunststof deuren liggen lager dan deuren van andere materialen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het model en de maat. Wil jij graag weten of een kunststof deur wat voor jou is en wat dit je gaat kosten? Bekijk dan de prijzen bij HEPRO. Toch meer interesse in de look-and-feel van aluminium deuren? Ook daarvoor ben je bij HEPRO aan het juiste adres.