Kunststof kozijnen voor een duurzaam leven

Duurzaam leven lijkt inmiddels een trend. Op sociale media zie je het steeds vaker voorbijkomen. De samenleving wordt, voornamelijk door de overheid, gestimuleerd om bewuster naar de natuur te kijken. Met onze huidige levensstijl zal de natuur binnen enkele jaren kapot zijn. Om dit te voorkomen, zullen we drastische maatregelen moeten nemen. 

Zo is er inmiddels een plan opgesteld om een gasloze toekomst te realiseren. Daarbij kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen door het gasverbruik in huis terug te dringen tot zover mogelijk. Dit doel is op diverse manieren te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede isolatie. Kozijnen spelen hierin een grote rol! Wil jij meer informatie? Lees snel verder.

Waarom kozijnen?

Kozijnen zijn erg belangrijk om de warmte in huis te houden. Als kozijnen kwalitatief verslechterd zijn, zul je merken dat het verwarmde huis al snel weer afgekoeld is. De kozijnen zijn namelijk niet meer in staat om de koude lucht van buiten tegen te houden. 

Kwalitatieve, nieuwe kozijnen kopen en regelmatig onderhouden, helpen jouw woning sneller te verwarmen. Hierdoor hoef jij minder te stoken en zul jij dus minder gas verbruiken. Ohwja, je bespaart ook nog eens op kosten. Win-winsituatie!

Welke kozijnen?

Gezien het milieu is het raadzaam om kunststof kozijnen aan te schaffen. Hoewel kunststof niet direct erg duurzaam klinkt, blijken de kunststof kozijnen inmiddels ideaal te zijn om een duurzaam leven te realiseren. Benieuwd waarom? Lees snel onderstaande redenen.

Geen houtkap

We weten inmiddels allemaal hoe slecht de houtkap is voor de natuur. De CO2 in de lucht heeft enorm veel negatieve invloed op de natuur. Gelukkig zijn de bomen in staat om de CO2 op te nemen en om te zetten in zuurstof. Hierdoor kan de hoeveelheid CO2 in de lucht enigszins verminderd worden. Helaas zal dit proces onderbroken worden door de houtkap. 

Gelukkig is er geen houtkap nodig om de kunststof kozijnen te produceren. Dit soort kozijnen wordt immers volledig geproduceerd aan de hand van PVC (polyvinylchloride).

Recyclen

Afval vernietigen is enorm schadelijk voor de natuur. Gedurende dit proces komt er veel CO2 vrij. Door te recyclen, zal er minder afval vernietigd hoeven worden, waardoor er ook minder CO2 vrijkomt. 

PVC afval wordt tegenwoordig ingezameld en gesorteerd om op een later moment nieuwe goederen van te produceren. Het afval van kunststof kozijnen kan om die reden ruim tien keer recyclet worden. 

Lange levensduur

Hoe langer producten meegaan, hoe minder afval er is. Een lange levensduur is erg positief voor een duurzaam leven. Kunststof kozijnen gaan zo’n 50 tot 75 jaar mee. Lang he?